blank

PURE is Vegan. Vegan wijn? Wat is dat nou eigenlijk.

De meeste mensen denken dat wijn per definitie vegan is. En dat is niet gek, want wijn wordt immers van druiven gemaakt. Maar helaas… heel veel wijnen zijn niet vegan, omdat er tijdens het klaren van wijn dierlijke producten gebruikt worden. Denk daarbij aan gelatine, vislijm en eiwit. De deeltjes die de wijn troebel maken binden zich aan deze middelden om vervolgens uit de wijn gefilterd te worden.

 

Zijn er dan geen mogelijkheden om de wijn op een vegan manier te klaren?

 

Jazeker, er zijn gelukkig goede alternatieven voor het gebruik van dierlijke producten.

De wijnen van PURE The Winery worden gefilterd met een speciaal filter van keramiek of met behulp van bentoniet. Bentoniet is een soort klei waarmee wijn ook gefilterd kan worden.
Dus zonder het gebruik van dierlijke grondstoffen.

De flessen van PURE The Wineryr wijn zijn daarom ook voorzien van het vegan logo. Dit vegan logo staat naast het voedingswaarde label op de achterkant van de fles. Ook dat voedingswaarde label is trouwens uniek in de wereld van de wijn. PURE The Winery heeft ervoor gekozen om de flessen te voorzien van een vegan logo en een voedingswaarde label omdat we transparant willen zijn over de ingrediënten die er in wijn zitten. En in het geval van PURE welke ingrediënten er ook zeker niet in zitten.

 

Ongecompliceerd smaakvolle VEGAN wijn zonder onnodige extra`s. Daar zijn we trots op!

Naar webshop